BiH "okovana" u minusima: Lijepa vijest - poznato do kada će padati snijeg

Radiosarajevo.ba
BiH "okovana" u minusima: Lijepa vijest - poznato do kada će padati snijeg
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -15; Ivan Sedlo i Sanski Most -7; Prijedor i Sokolac -6; Banja Luka i Doboj -5; Grude i Tuzla -4; Bihać, Bugojno, Livno, Sarajevo i Srebrenica -3; Bijeljina, Drvar, Gradačac, Zenica i Zvornik -2; Trebinje 1; Široki Brijeg 2; Mostar i Neum 3; Stolac 4 stepena.

Danas prije podne više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje pretežno vedro. U drugoj polovini dana i u oblačnijim područjima smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C.

U Sarajevu oblačnije prije podne. Poslije podne vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

BIOMETEOROLOŠKE PROGNOZE su relativno povoljne, uz ljepšu opštu sliku i više sunca na jugu i u Krajini. U pojedinim dijelovima Bosne, usljed stabilnog i hladnog vremena moguće je intenzivnije onečišćenje zraka u gradskim sredinama. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, reducirati boravak na otvorenom i provoditi mjere zaštite od hladnoće, naročito osjetljive grupe stanovništva poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

7. 1.2020 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim djelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

8. 1. 2020 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama moguća je i magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

9. 1.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama moguća je i magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije