BiH i Hrvatska potpisale ugovor o izgradnji mosta na Savi

Anadolija
BiH i Hrvatska potpisale ugovor o izgradnji mosta na Savi
Ugovor između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja potpisan je danas u Neumu.

Ugovor o projektu vrijednom više od 26 miliona eura potpisali ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković.

„Izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na Koridoru Vc kojim će se povezati autocesta sa bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save“, kazao je ministar Jusko, navodeći kako je današnje potpisivanje ugovora nastavak dugogodišnje suradnje.

Prije potpisivanja Ugovora ministri su razgovarali o projektu izgradnje mosta kod Gradiške, što je drugi infrastrukturni izazov na rijeci Savi.

Na današnjem sastanku razgovaralo se "u veoma konstruktivnoj atmosferi" i o projektu izgradnje Pelješkog mosta za koji je, kako je naglašeno, sva dokumentacija dostavljena bh. strani. 

Uz ministre, ugovor u ime Republike Hrvatske potpisali su direktor Hrvatskih autocesta Josip Draženović, a u ime izvođača predsjednik Uprave Viadukta d.d. Zagreb Joško Mikulić, te direktor poduzeća Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije