Biciklistička staza bi se pružala od Beograda preko Sarajeva do Dubrovnika

Anadolija
Biciklistička staza bi se pružala od Beograda preko Sarajeva do Dubrovnika
Pixabay / Ilustracija
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko održao je sastanak s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasimom Ljajićem.

Na sastanku je osim ministra Ljajića učestvovao i ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević.

"Osim tema iz oblasti prometa i komunikacija, fokus razgovora stavljen je na proces digitalizacije, koji je Republika Srbija okončala, zbog čega je ponudili svoju stručnu pomoć, odnosno ljude koji su radili na njihovom procesu digitalizacije, također je razgovarano i o cijenama rominga", navodi se u saopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Nadalje, ministar Jusko upoznao je ministra Ljajića s trenutnom situacijom u BiH, a vezano za prometnu infrastrukturu, stavljajući poseban naglasak na Okvirnu strategiju transporta BiH.

"Na ovom bilateralnom sastanku dogovoreno je da se održi sastanak između Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a gdje bi ragovarali o cijenama rominga. Na ovom zajedničkom sastanku trebali bi prisustvovati predstavnici Turske i Albanije kako bi i oni bili uključeni u taj projekat", dodaje se.

Ministar Jusko s oduševljenjem je prihvatio ideju, odnosno projekat koji je spomenuo ministar Ljajić, da zajedno s kolegom iz Hrvatskom rade na trasiranju biciklističke staze koja bi prolazila kroz ove tri države, odnosno od Beograda preko Sarajeva do Dubrovnika, u dužini od 670 kilometara, što bi predstavljalo i prvi takav projekat u Evropi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije