BHmeteo objavio prognozu do kraja januara: Bit će i kiše i snijega, ali i 15 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu do kraja januara: Bit će i kiše i snijega, ali i 15 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Četvrtak u Sarajevu

Do kraja ove sedmice očekuju nas još dvije fronte koje bi donijele malo padavina. Prva sutra, a druga u noći na subotu. Kiša, na planinama snijeg. Vrijeme i temperature više kao proljeće/jesen, nego zima, navodi večeras, 24. januara, BHmeteo.ba u objavljenoj prognozi.

ČETVRTAK (25.01.) - Od noći na četvrtak pa do četvrtka poslijepodne prolazno će biti kiše u većem dijelu zemlje. Snijeg na planinama iznad 1300 m/v. Glavnina padavina u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Najmanje padavina i gdje bi se većinom zadržalo suho, na zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. U četvrtak poslijepodne padavine prestaju uz postepeno razvedravanje posvuda.

Jutarnja temperatura u četvrtak -2 do 5 °C. Dnevna temperatura 7 do 13, lokalno do 15 °C. Vjetar slab do umjeren, lokalno na sjeveroistoku i istoku Bosne na udare jak sjeverozapadnjak.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

PETAK (26.01.) - Uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana prolazna oblačnost sa zapada koja rijetko može donijeti koju kap kiše. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća magla ili niska oblačnost, magla ponegdje može biti dugotrajna i zadržat se veći dio dana.

Jutarnja temperatura u petak -5 do 3 °C. Dnevna temperatura 5 do 11, lokalno do 14 °C. Vjetar slab, u istočnim dijelovima zemlje lokalno umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

SUBOTA (27.01.) - Noć sa petka na subotu donosi brzo premještanje još jedne fronte sa sjevera koji bi donijela lokalno prolazne padavine i u manjoj količini - kišu, na planinama snijeg. Od jutarnjih sati subote razvedravanje, pa bi kasnije tokom dana bilo posvuda sunčano vrijeme.

Do kraja ove sedmice očekuju nas još dvije fronte koje bi donijele malo padavina. Prva sutra, a druga u noći na subotu....

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, January 24, 2024

Jutarnja temperatura u subotu -1 do 5 °C. Dnevna temperatura 4 do 10, lokalno do 13 °C. Vjetar slab do umjeren, lokalno na sjeveroistoku i istoku Bosne na udare jak sjeverozapadnjak.

U nedjelju (28.01.) i ponedjeljak (29.01.) zadržalo bi se sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove uz maglu ili nisku oblačnost, magla ponegdje može biti dugotrajna. U zadnjim danima januara, 30. i 31.01., prema trenutnim prognozama moguće nešto više oblačnosti nad našim krajevima uz lokalno malo padavina. Kiša, a na planinama snijeg. Jutra hladna uz mraz ali bez većih minusa, tokom dana ugodnije uz dnevne maksimume do oko 10 °C, navodi ekipa sa stranice BHMeteo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije