BHMeteo najavljuje: Olujni udari vjetra, grmljavinsko nevrijeme i nagla promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo najavljuje: Olujni udari vjetra, grmljavinsko nevrijeme i nagla promjena vremena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Meteorolozi sa stranice BHMeteo objavili su da će u naredna dva dana (27. i 28. mart) biti izrazito nestabilne vremenske prilike. Većinu krajeva očekuje pojačan južni vjetar, u brdsko-planinskim krajevima uz olujne udare.

"U noći na četvrtak sa zapada hladna fronta donosi prolazno kišu, pljuskove te lokalno grmljavinsko nevrijeme. Stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena očekuje nas od petka i za dane vikenda. Temperature narednih dana u osjetnom porastu.

Vrhunac topline upravo za vikend kada nas očekuje i prve ovogodišnje ljetne temperature.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

U srijedu u U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne pretežno oblačno. Tokom dana rijetko uz koju kap kiše. U ostatku zemlje sunčani intervali. Osjetno toplije, dnevne temperature 15 do 21°C, na sjeveroistoku Bosne do 26°C.

"U večernjim satima nagla promjena vremena. Oko 19h talas kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom zahvatit će najprije zapadne krajeve Bosne. U narednim satima postepeno i ostatak zemlje.

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini, dijelovima jugozapadne, zapadne i sjeverozapadne Bosne. U navedenim krajevima uz kišu moguća grmljavina. U ostatku zemlje znatno manja količina kiše(slika).

Od jutarnjih sati jugo u jačanju i brzo bi tokom dana zapuhao umjeren do jak, u planinskim krajevima olujan. Naročito se to odnosi na večernje sade kada bi neposredno prije fronte i padavina posvuda zapuhao prolazno jak zapadnjak", navode.

U naredna dva dana(27.-28.03.) izrazito nestabilne vremenske prilike. Većinu krajeva očekuje pojačan južni vjetar, u...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, March 26, 2024

"U četvrtak - još jedan vjetrovit i promjenjiv dan. Tokom dana udari jugozapadnjaka posvuda od 40 do 60 km/h, u planinskim krajevima do 90 km/h. U Hercegovini i zapadu Bosne oblačno uz lokalno kišu ili poneki pljusak. U ostatku zemlje uglavnom suho uz sunčane interale.

Temperature par stepeni niže u odnosu na sutra. Južina se nastavlja i tokom petka i vikenda, stim da ce ipak biti dosta stabilnije uz više sunčanog vremena. Temperature od 19 do 25°C, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje blizu 30°C", naveli su iz BHMeteo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije