ZDK / Bh. zdravstveni stručnjaci usavršavaju praćenje COVID-19 kontakata

19. 08. 2020. u 21:34:00 Fena

Shares: 94

Seminar za zdravstvene profesionalce s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održan je danas u Zenici, u okviru projekta kojeg realizira Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), a pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-SZO) o modalitetima poboljšanja praćenja kontakata COVID-19 pozitivnih osoba.

Uvodničari su bili rukovodilac Zavoda za javno zdravstvo INZ-a Fadil Šabović i specijalista epidemiolog INZ-a Alis Kozica.

U nastavku cjelodnevnog okupljanja govorilo se o epidemiološkim karakteristikama COVID-19, iskustvima iz prakse praćenja kontakata, obradi i protoku podataka, kao i radu s pacijentima na iskustvu iz zeničke Kantonalne bolnice (KBZ).

Seminar je bio pozivnog karaktera za zdravstvene profesionalce s područja ovog kantona, a odazvali su mu se sanitarni općinski i kantonalni inspektori, specijalisti epidemiolozi iz Higijensko-epidemioloških službi Domova zdravlja u gradovima i općinama ZDK kao i KBZ, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA