BH Telecom reagovao na izjave Konakovića: 'Iznošenje netačnih podataka dovodi javnost u zabludu'

2
Radiosarajevo.ba
BH Telecom reagovao na izjave Konakovića: 'Iznošenje netačnih podataka dovodi javnost u zabludu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

BH Telecom reagovao je na navode Elmedina Konakovića iznesene na press konferenciji povodom imenovanja nove Vlade FBiH.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Povodom neistinite izjave Elmedina Konakovića na današnjoj konferenciji za novinare Trojke, da stranka SDA zloupotrebljava kompaniju BH Telecom 'šaljući stotine tisuća poruka NiP-ovcima' obavještavamo javnost, kao i prilikom sličnih optužbi u predhodnom periodu, o sljedećem: 

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Usluga Bulk SMS koju spominje gospodin Elmedin Konaković je standardna usluga koju po Cjenovniku i Opštim uslovima BH Telecoma, mogu ugovoriti svi subjekti koji su od strane Ministarstva registrovani kao pravna lica, pod uslovom da posjeduju vlastitu bazu korisnika za slanje Bulk SMS-a, te saglasnost krajnjih korisnika za slanje Bulk SMS-a. Cjenovnik usluga BH Telecoma je javan i transparentan, i objavljen je na službenoj stranici BH Telecoma.

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa oko 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka.

Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom", poručili su iz BH Telecoma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije