Bh. političari poslali podršku Donaldu Trumpu: Evo ko se oglasio

5
Radiosarajevo.ba
Bh. političari poslali podršku Donaldu Trumpu: Evo ko se oglasio
Foto: EPA - EFE / Donald Trump

Nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa u kojem je bio povrijeđen, oglasili su se brojni zvaničnici iz svijeta, ali i iz Bosne i Hercegovine. 

Poruku podrške bivšem predsjedniku i osudu nasilja uputio je predjsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović koji je Trumpu poželio brz oporavak. 

"Najoštrije osuđujem pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa. Ovaj užasan čin političkog nasilja je apsolutno neprihvatljiv. Jedan od osnovnih temelja demokratskog društva je pravo na slobodno političko djelovanje i pravo na slobodu izražavanja. Svaki oblik političkog nasilja predstavlja direktnu opasnost za demokratiju", poručio je Bećirović.

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Povodom ovog incidenta oglasio se i predsjednik manjeg bh. entiteta Rs Milorad Dodik koji je naglasio kako Trumpu želi brz oporavak.

"Oštro osuđujem pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Želim mu brz oporavak i ispunjenje svih budućih ambicija. Nasilje nikada ne bi trebalo da bude odgovor na politički stav", rekao je Dodik.

Sličnu poruku uputio je i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

"Oštro osuđujem pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Nesuglasice su dio demokratije, ali nasilje nikada ne smije biti odgovor. Moramo se jedinstveno boriti protiv takvih terorističkih akata i braniti demokratiju. Želim Donaldu Trumpu potpuno oporavak", poručio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije