Bh. novinarke dobile nagrade za najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU

1
Radiosarajevo.ba
Bh. novinarke dobile nagrade za najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dodjela nagrada novinarima za najbolju novinarsku priču

Dobitnice nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju za 2024. godinu, koju povodom obilježavanja Dana Evrope organizuje Direkcija za evropske integracije u saradnji s Društvom novinara BiH, su Dženana Karup-Druško i Maja Nikolić.

Dženana Karup-Druško nagrađena je za tekst "ŠTA ČLANSTVO U EU ZNAČI ZA GRAĐANE: Ulazak države u EU važnije je za obične ljude nego za političke elite", koji je objavljen na portalu Slobodna Bosna, a Maja Nikolić za TV prilog objavljen na BHT1 o temi "Šta stanovnicima Posavine znači približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji?".

Nagradu i plakete su uručili direktorica Direkcije za evropske integracije Elvira Habota i Goran Skoko, predsjednik Skupštine Društva novinara BiH.

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Ovo je peti izbor po redu, a nagrada ima za cilj ukazati na važnost uloge medija u procesu evropskih integracija i potaknuti novinare da istražuju kako proces pristupanja u EU utiče na svakodnevni život bh. građana.

Nagradu su ranije dobili Arnes Grbešić i Selma Melez (2023. godine), Melisa Teletović i Denis
Leko (2022. godine), Anel Nurković i Svjetlana Šurlan (2021. godine) te Tamara Ćuruvija i
Marko Mlikota (2020. godine).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije