Bh. intelektualci dolaze ispred OHR-a: "Protest zbog antibosanskog djelovanja Christiana Schmidta!"

/ Komentari (44)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sanin

Da smo slozni svi pred OHR i ovog traziti da nam zamjene odmah ****o nacisticko

.čžđš

Zašto ne idu u OHR na razgovor sa Šmitom? On vjerojatno neće biti ni u zgradi kada dođu ispred.

Her Flick,

Presao si cve crvene linije u obespravljivanju Bosnjeka ka. Dosta je. Mi naivni, smo vjerovati, kada te je poslala babetina, da ces biti pošten i pravedan, jer si, ko biva, Nijemac. Kako smo grdno pogriješili. Tvoja CDU je islamofobna stranka, a ti si jos gori od toga. Došao si da rasturis brzavu i podjelis izmedju S. H. Ne radi to, odustani, imas jos vremena, a o posljedicama toga sto radis ne smijemo ni misliti.

Šta

je antibosansko djelovanje, djelovanje može biti antiustavno. Ovaj krug 99 je krug izlapljelih staraca koji bi željeli unitarnu BiH.

To ti je ono znaš

je antibosansko djelovanje, djelovanje može biti antiustavno. Ovaj krug 99 je krug izlapljelih staraca koji bi željeli unitarnu BiH. ka Šta Sto takvima kao ti ne pada na pamet a mi mnogi želimo. Biti Bosanac u Bosni. Imati sva prava kao Bosanci. Ali to vjernici na baterije ne kontaju. Uvali li nam vjersku vladavinu. Mah

user90104

.ZAHVALJUJUČI SDA I BAKIRU KOJI JE IZMISLIO BOŠNJAKE SA PREZIMENIMA SRBA I HRVATA A BOSANCE IZBRISAO IZ MATICE ROĐENIH.NEMA NIKAKVOG NAPRETKA U B I H.SVE OSTALO JE ŠUPLJA PRIČA.

Šmite

Tvoj je posao da braniš Ustav domovine nam BiH. Pusti šta ulica priča.

Pojma ti nemas, jadan,

.ZAHVALJUJUČI SDA I BAKIRU KOJI JE IZMISLIO BOŠNJAKE SA PREZIMENIMA SRBA I HRVATA A BOSANCE IZBRISAO IZ MATICE ROĐENIH.NEMA NIKAKVOG NAPRETKA U B I H.SVE OSTALO JE ŠUPLJA PRIČA. ka user90104 Ponovo u skolu od bukvara.

***

***

Haha

Ne zaboravite ponijeti tepihe sa sobom. Da vas vjerska dužnost ne uhvati usred izljeva intelektualizma

***

***

sdfa trauma

paranoja prelazi u ludilo

Imbra Presvetli

Je baš postao naporan ko zaboravljeni hemoroid. Biće da je Dildorad u pravu za ovo činovničko smeće, niđeveze frajer ..... bemye li mu familly tree .... Jedino je rahmetli Paddy bio faca, ovo ostalo sve nekakvi bljuzgovi koji u svojim zemljama ne bi mogli biti ni u kućnom savjetu haustora ....

Cirkus stiže u grad

Tu će biti i staraca koji svaki put skandiraju živjela naša ministrica Bisera! Agresivni su i žele se tući. I svi imaju profi izrađene transparente koji im se podijele, ne znaju i ne zanima ih ni što piše na njima. Ma jedva čekam.

na šta misliš?

paranoja prelazi u ludilo ka sdfa trauma _Na ovo tvoje posttraumatsko lajkanje ovih retardiranih komentara samom sebi? Sociopatski dokoličarski degeneriče besposleni ....

@Remember!

@BOSNA I HERCEGOVINA JE PO USTAVU NEZAVISNA, SUVERENA, NEDJELJIVA DRZAVA. NEUPITNA JE NJENA CJELOVITOST. @SUVERENE DRZAVE IMAJU NACIJU! @SUVERENE DRZAVE NISU SASTAVLJENE NI DRZAVNE ZAJEDNICE. @BIH KAO SUVERENA DRZAVA NIJE VISENACIONALNA KAKVA JE BILA JUGOSLAVIJA. @NACIJA BOSNE I HERCEGOVINE JE BOSANSKOHERCEGOVACKA. @ KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI U BIH NISU NAROD, NACIJA NITI DIJASPORA DRZAVA SRBIJE ILI HRVATSKE. @KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI NISU NACIJE U BIH. ONI SU IMENOM REZIDIUM (OSTATAK) NACIJA IZ DRZAVA SHS/YU/SFRJ KOJIH ODAVNO NEMA.

ali

Da smo slozni svi pred OHR i ovog traziti da nam zamjene odmah ****o nacisticko ka Sanin nismo složni klocu

Ponaredjenju

Schmidt radi samo ono što mu narede iz SAD i EU,svejedno ko je visoki predstavnik,jer on samo klimne glavom,lupi cipelu o cipelu i kaže Yes sir,razumijem.Mnogi koji imaju karakter taj posao nebi prihvatili,ali zato je tu Schmidt i nakon njega će opet biti neki Schmidt.

To je

također i anti Hercegovačko djelovanje

IVA

Nahranila sam pse i koze.

***

***

IVA

Idem i ja da vidim bar jednog intelektualca i na ćevape bez luka. Prevoz nam je obezbeđen.

kulenović beže, titat okači

onaj orden što ti ga dade crna najgora jer si ko pravi bosanski gazija borio i izborio da sutorina ostane u crnoj najgoroj. ponosno ukrasi veličanstveni skup jednim blistavim ordenom dobijenim za časno i čojstveno postupanje, titat i alahat. nego, oćel bit šta za sitnu raju, kakvih 2 ćevapa, jal pitica kaka, pa onda buza i baklavica... bio bi to red kad se radi o našoj bosni.

***

***

opet antihrvatski protesti i blokada trolejbusa

znaci nastavljaju se sda antihrvatski protesti i nova blokada trolejbuskog saobracaja. dokle vise mamu vam zatucanu?

Veriga

Zašto ne idu u OHR na razgovor sa Šmitom? On vjerojatno neće biti ni u zgradi kada dođu ispred. ka .čžđš . Ovo mu je upozorenje da mora o ovom pitanju razgovarati i sa patriotima a ne samo sa secesionistima (HDZ BiH) i agresorima (Hrvatska). Vrijeme je za uzbunu.

Veriga

je antibosansko djelovanje, djelovanje može biti antiustavno. Ovaj krug 99 je krug izlapljelih staraca koji bi željeli unitarnu BiH. ka Šta . Ko nije ti jasno sta je Bosna? Da te informisem, drzava ce se zvati Bosna.

Nadimak

.ZAHVALJUJUČI SDA I BAKIRU KOJI JE IZMISLIO BOŠNJAKE SA PREZIMENIMA SRBA I HRVATA A BOSANCE IZBRISAO IZ MATICE ROĐENIH.NEMA NIKAKVOG NAPRETKA U B I H.SVE OSTALO JE ŠUPLJA PRIČA. ka user90104 . srba i hrvata kao naroda nije bilo u Bosni do XX vijeka. Bili su ambasadori, mesetati, misionari za sirenje srpskog ili hrvatskog imena po Bosni. To sto se srbuje i hrvata Bosnom su nacije odavno nepostojece drzave JU/SHS. Znamo kako su pravljene, podjelom stanovnistva po krstu i jeziku. Prvo osobno izjasnjavanje na popisu stanovnistva kao srbi i hrvati u BiH bilo je u FNRJ 1948!! kao NACIJE JUGOSLAVIJE!! Prezimena u Bosni su mnogo, mnogo prije tih Bosanskih srba i hrvata. Da te malo prosvijetlim neznalice.

E svasta

@BOSNA I HERCEGOVINA JE PO USTAVU NEZAVISNA, SUVERENA, NEDJELJIVA DRZAVA. NEUPITNA JE NJENA CJELOVITOST. @SUVERENE DRZAVE IMAJU NACIJU! @SUVERENE DRZAVE NISU SASTAVLJENE NI DRZAVNE ZAJEDNICE. @BIH KAO SUVERENA DRZAVA NIJE VISENACIONALNA KAKVA JE BILA JUGOSLAVIJA. @NACIJA BOSNE I HERCEGOVINE JE BOSANSKOHERCEGOVACKA. @ KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI U BIH NISU NAROD, NACIJA NITI DIJASPORA DRZAVA SRBIJE ILI HRVATSKE. @KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI NISU NACIJE U BIH. ONI SU IMENOM REZIDIUM (OSTATAK) NACIJA IZ DRZAVA SHS/YU/SFRJ KOJIH ODAVNO NEMA. ka @Remember! KONSTITUENTAN znaci ustavotvoran, i Srbi i Hrvati nisu nikakav ostatak, nego autohtoni narod BIH, a Muslimani su ******eni krscani. Bosnjaci nisu ni postojali dok Alija ne utrpa Muslimane pod to ime. Hocemo li jos o historiji ili ces nesto nauciti?

Zagor

@BOSNA I HERCEGOVINA JE PO USTAVU NEZAVISNA, SUVERENA, NEDJELJIVA DRZAVA. NEUPITNA JE NJENA CJELOVITOST. @SUVERENE DRZAVE IMAJU NACIJU! @SUVERENE DRZAVE NISU SASTAVLJENE NI DRZAVNE ZAJEDNICE. @BIH KAO SUVERENA DRZAVA NIJE VISENACIONALNA KAKVA JE BILA JUGOSLAVIJA. @NACIJA BOSNE I HERCEGOVINE JE BOSANSKOHERCEGOVACKA. @ KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI U BIH NISU NAROD, NACIJA NITI DIJASPORA DRZAVA SRBIJE ILI HRVATSKE. @KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI NISU NACIJE U BIH. ONI SU IMENOM REZIDIUM (OSTATAK) NACIJA IZ DRZAVA SHS/YU/SFRJ KOJIH ODAVNO NEMA. ka @Remember! . Potvrdjujem 100%. Za hrvate u BiH nisu znali ni franjevci pocetkom XX vijeka, a za srbe ni Ilija Garasamin ni Matica srbska u XIX vijeku. BH pravoslavce posrbise pravljenjem nacija drzave Kraljevine SHS 1918!a katolike pohrvatise. NACIJE nastale po VJERI¿?¿ E nema vise SHS ni YU.

Brko

. Ovo mu je upozorenje da mora o ovom pitanju razgovarati i sa patriotima a ne samo sa secesionistima (HDZ BiH) i agresorima (Hrvatska). Vrijeme je za uzbunu. ka Veriga VI MUSLIMANI OPET TRAZITE BELAJ BIHNIKAD NECE BIT ISLAMSKA I PO MJERI BAKIRA KOMSICA KOVACEVICA

***

***

Bosanac

. Ovo mu je upozorenje da mora o ovom pitanju razgovarati i sa patriotima a ne samo sa secesionistima (HDZ BiH) i agresorima (Hrvatska). Vrijeme je za uzbunu. ka Veriga Ko djeli čevape šta se dijeli još ? Došo bi i ja

Ali

*** ka *** sve vas volim jer naši smo svi izmješani i ko to more zavadit i razdvojit .

***

***

***

***

***

***

***

***

@e svasta

KONSTITUENTAN u ovom slučaju NE ZNAČI USTAVOTVORAN nego znači da je član, čimbenik neke CJELINE. ČLAN CJELINE koja se zove Bosna i Hercegovina. I APSOLUTNO NIŠTA VIŠE: NIŠTA! Dakle, onaj koji, zajedno s drugim čimbenicima, čini neku cjelinu. Jedan od inih. Ustavotvornost nikakve veze s tim nema. Niti bilo kakav USTAV, ako znaš TI šta uopšte znači riječ USTAV, fašistoidni gade s internet komentara. Nadalje, niti Srbi niti Hrvati NISU nikakav autohtoni narod u Bosni, u Bosni su autohtoni BOSANCI i HERCEGOVCI različitih konfesija. U Bosni se za Srbe i Hrvate prvi put čuje krajem XIX vijeka, nasilnim utrpavanjem nacionalnosti STRANIH država ljudima koji su pravoslavci i katolici, ljudima koji u životu nisu pomirisali ni u Srbiju ni u Hrvatsku, i to od strane zlonamjernih susjednih država. Onoliko koliko stoji teorija da su muslimani u Bosni po tu rčeni kršćani, toliko a i više stoji teorija da su kršćani u Bosni pagani koji su prihvatili kršćanstvo za čašu graha Ćirilovu, a zaista mnogobošci i pagani do dolaska istih. Bošnjaci, Bosanci ili Bošnjani su u Bosni daleko stariji od današnjih nazovi Srba i Hrvata, političkih naroda koji nemaju veze s tim državama uistinu. Historičaru s internet komentara na petparačkim portalima koji sam sebi pišeš, replicirš i pucaš lajkove, Jadniče neobrazovani.

Misli

_Na ovo tvoje posttraumatsko lajkanje ovih retardiranih komentara samom sebi? Sociopatski dokoličarski degeneriče besposleni .... ka na šta misliš? upravo na tebe, tebi slične traumitizirane sdfa paranoike

TAKOĐE I ZASIGURNO!

VI MUSLIMANI OPET TRAZITE BELAJ BIHNIKAD NECE BIT ISLAMSKA I PO MJERI BAKIRA KOMSICA KOVACEVICA ka Brko _BIH NIKAD NEĆE BITI NITI SRPSKA NITI HRVATSKA NITI ĆE U NJOJ VLADATI I JEDNI I DRUGI, JER SU TO STRANI DRŽAVLJANI. NITI ĆE ONA IKAD BITI ONO ŠTO VAM DILDORAD I DRAGAN LAŽU, U TO BUDI SIGURAN. NIKAD, ALI NIKAD! SAMO BOSANSKA BOSNA. I HERCEGOVINA, NIŠTA VIŠE. NA ŠA MPI TI SE U BRČIĆE. BOSNA JE BOSANSKA. KO U BOSNI NE ŽELI BITI BOSANAC, SRETAN MU PUT IZ BOSNE. A TI U SVOJOJ KUĆI BUDI KATOLIK, MUSLIMAN ILI PRAVOSLAVAC, POTPUNO JE NEBITNO. BUDI I KINEZ AKO HOĆEŠ. ALI SI U BOSNI BOSANAC. I HERCEGOVAC, NIŠTA VIŠE.

Le Comte de Monte Cristo

@BOSNA I HERCEGOVINA JE PO USTAVU NEZAVISNA, SUVERENA, NEDJELJIVA DRZAVA. NEUPITNA JE NJENA CJELOVITOST. @SUVERENE DRZAVE IMAJU NACIJU! @SUVERENE DRZAVE NISU SASTAVLJENE NI DRZAVNE ZAJEDNICE. @BIH KAO SUVERENA DRZAVA NIJE VISENACIONALNA KAKVA JE BILA JUGOSLAVIJA. @NACIJA BOSNE I HERCEGOVINE JE BOSANSKOHERCEGOVACKA. @ KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI U BIH NISU NAROD, NACIJA NITI DIJASPORA DRZAVA SRBIJE ILI HRVATSKE. @KONSTITUENTNI SRBI I HRVATI NISU NACIJE U BIH. ONI SU IMENOM REZIDIUM (OSTATAK) NACIJA IZ DRZAVA SHS/YU/SFRJ KOJIH ODAVNO NEMA. ka @Remember! Ne postoje ni Bosnjaci ni Srbi ni Hrvati, nego samo Jugoslaveni, koji zive ovdje vec oko tisucu i pol godina

Gost

KONSTITUENTAN u ovom slučaju NE ZNAČI USTAVOTVORAN nego znači da je član, čimbenik neke CJELINE. ČLAN CJELINE koja se zove Bosna i Hercegovina. I APSOLUTNO NIŠTA VIŠE: NIŠTA! Dakle, onaj koji, zajedno s drugim čimbenicima, čini neku cjelinu. Jedan od inih. Ustavotvornost nikakve veze s tim nema. Niti bilo kakav USTAV, ako znaš TI šta uopšte znači riječ USTAV, fašistoidni gade s internet komentara. Nadalje, niti Srbi niti Hrvati NISU nikakav autohtoni narod u Bosni, u Bosni su autohtoni BOSANCI i HERCEGOVCI različitih konfesija. U Bosni se za Srbe i Hrvate prvi put čuje krajem XIX vijeka, nasilnim utrpavanjem nacionalnosti STRANIH država ljudima koji su pravoslavci i katolici, ljudima koji u životu nisu pomirisali ni u Srbiju ni u Hrvatsku, i to od strane zlonamjernih susjednih država. Onoliko koliko stoji teorija da su muslimani u Bosni po tu rčeni kršćani, toliko a i više stoji teorija da su kršćani u Bosni pagani koji su prihvatili kršćanstvo za čašu graha Ćirilovu, a zaista mnogobošci i pagani do dolaska istih. Bošnjaci, Bosanci ili Bošnjani su u Bosni daleko stariji od današnjih nazovi Srba i Hrvata, političkih naroda koji nemaju veze s tim državama uistinu. Historičaru s internet komentara na petparačkim portalima koji sam sebi pišeš, replicirš i pucaš lajkove, Jadniče neobrazovani. ka @e svasta Jadniče neobrazovani ovi tzv. INTELEKTUALCI i računaju na podršku takvih koji ne vide pored zdravih očiju.

O istoriji Bosne

. srba i hrvata kao naroda nije bilo u Bosni do XX vijeka. Bili su ambasadori, mesetati, misionari za sirenje srpskog ili hrvatskog imena po Bosni. To sto se srbuje i hrvata Bosnom su nacije odavno nepostojece drzave JU/SHS. Znamo kako su pravljene, podjelom stanovnistva po krstu i jeziku. Prvo osobno izjasnjavanje na popisu stanovnistva kao srbi i hrvati u BiH bilo je u FNRJ 1948!! kao NACIJE JUGOSLAVIJE!! Prezimena u Bosni su mnogo, mnogo prije tih Bosanskih srba i hrvata. Da te malo prosvijetlim neznalice. ka Nadimak Procitajte knjigu M. Noela, Istorija Bosne, sve ce vam biti jasno. Bosnjaci su svi do 1910 god.

/ Najnovije