Bh. građane očekuje poskupljenje goriva: Ogroman udar na potrošače

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sule

Svaka cast za nasu preintaligentnu trojkicu

Ekonomist

Barel bio 70$ u nas gorivo 1.65KM. Skocio barel na 90 u nas 1.95. Nastavio skakati barel na 110 u nas gorivo 2.35...kad je dostigao rekord od 120 u nas bio 2.65. Kad je poceo padati na 80 u nax 2.30, pa na 60 u na 2.10....kad je pao one godine na rekordnih 30$ po barelu, u nas su teskom mukom vratilu na 1.95... i onda je opet poceo da se dize na 50 u nas na 2.15...pa dodje do 80 u nas na 2.65....zadnji put kad je bio na 90 otisli gorivo i na 2.85...sad se vrti na nekih 60-70$ a kod nas na 2.60. I sad kad treba skociti na 75$ pravdaju se da mora ici cijena gore. Ovo je hronologija cijene barela i nase cijene u zadnjih 15godina. I sve se desava s cinjenicoom da se prati rast barela ali ne i pad. Otud ta razlika nastade od cijele 1KM po litri u 10tak godina. A kad je gorivo bilo najskuplje 2.90, svi su cijene na trzistu od zivotnih namirnica i svega podigli za 50% ali naravno nikad nisu vratili...sad kad se prica o ppskipljenju sa 2.40 na 2.55 jer je barel sa 60 skocio na 70$ odmah se najavljuju poskupljenja svega. Svercerska drzava puna posrednik i marzera. Upamtite, 2012 godine barel je bio 67$ a gorivo na pumpama 1.85KM. Danas nas ubjedjuju da skok od 5$ dovodi do korekcije cijena na pumpama od 2.55KM. Pljackasi. A sve sto pocelo desavati kada smo ostali bez drzavne naftne kompanije i kontrolu preuzeli privatnici. Malo macku i teleca glava. Svi su u petorostrucili godisnje prihode od nafte u posljednjih 10god!

Svaki dan dižu cijene.

Kakav udar udareni smo sa ovim debilima trideset godina.Jedan sjaši drugi uzjaši i ne zna se koji je gori od goreg.Jedina građanska neposlušnost može dovesti do nečeg.Prijetiti štrajkovima od tog nema ništa.

071

2 i 2 su 6775, po svemu sudeci.

Ja1

@ekonomist, zaboravio si da se mijenja vrijednost dolara a mijenja se i vrijednost nase KM, tako da.

Kako

Kako u BIH da dođe do poskupljenja a juce u Hrvatskoj pojeftinilo gorivo ? Nema logike ?

tanak si ko led pred proljece

@ekonomist, zaboravio si da se mijenja vrijednost dolara a mijenja se i vrijednost nase KM, tako da. ka Ja1 Jes jes, valute skacu ko kokice, sad 1 euro vrijedi 2 dolara a za godinu vrijedi 1 dolar. Vrijednost KM je vezana za EUR. Kad je kod nas bio benzin 1.75KM tj 0.9EUR u Njemackoj je bio 1.30EUR. Danas je u Njemackoj 1,6EUR a kod nas 1.35EUR. i tad smo placali akcize. I pojasni kako je u Turskoj 1EUR a lira otisla u pm...lira prije 10god bila 1TLR = 1KM a danas je 0,05TLR = 1KM. Stoji i inflacija, al satrase privatnici sa posredovanjem i marzom.

/ Najnovije