Bh. dijaspora iz Švedske želi da Mijatović bude kandidat za Predsjedništvo BiH iz RS

18
Radiosarajevo.ba
Bh. dijaspora iz Švedske želi da Mijatović bude kandidat za Predsjedništvo BiH iz RS
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj su se pismenim putem su se obratila potpredsjedniku SDP-a BiH Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz bh. entiteta RS.

Pismo prenosimo u cijelosti. 

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

"Želimo kao prvo da Vam se zahvalimo na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a u cilju mobilizacije bosansko-hercegovačke dijaspore pred naredne opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Vaši nastupi i aktivnosti, zajedno sa ostalim kolegama iz Pokreta za domovinu, na promociji građanske države Bosne i Hercegovine, rušenju tabua i zidova nerazumjevanja među ljudima i pravilnom informisanju naišli su na duboko razumjevanje naših građana u Kraljevini Švedskoj.

Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine. Danas smo više nego ubjeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji je vole, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.

S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS", zaključila je grupa bh. građana iz Švedske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije