Važno obavještenje za vozače koji planiraju ići na Bjelašnicu ili Igman!

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za vozače koji planiraju ići na Bjelašnicu ili Igman!
Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce na području Bijeljine, Orašja, Odžaka, Lašve i Viteza. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na svim dionicama koje vode prema ski centrima, kao i prema lokalnim izletištima. Vozače koji iz pravca Hadžića planiraju ići prema Igmanu i Bjelašnici obavještavamo da će zbog obilježavanja 75. godišnjice “Igmanskog marša” danas od 10 do 14:30 sati, doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-442a Hadžići-Bjelašnica, na dionici od “Brezovače” do “Velikog polja” na Igmanu. Alternativni pravac je Krupac-Bjelašnica.

Zbog radova na dalekovodu, danas od 10 do 15 sati moguće je sporije saobraćanje na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Duboki Potok.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog obilježavanja 75. godišnjice “Igmanskog marša” danas od 10 do 14:30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-442a Hadžići-Bjelašnica, na dionici od “Brezovače” do “Velikog polja” na Igmanu. Alternativni pravac je Hadžići-Ilidža-Stup-Vojkovići-R-442 Bjelašnica i obratno.
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulici Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije