BH blok: Odgovorna politika najbolji put za bolji život svakog čovjeka

Radiosarajevo.ba
BH blok: Odgovorna politika najbolji put za bolji život svakog čovjeka
FOTO: Screenshot / Kojović, Nikšić i Komšić

Stranke BH bloka - Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka - poručile su u novogodišnjoj čestitki da vode odgovornu politiku za koju smatraju da predstavlja najbolji put za stvaranje uslova za bolji život svakog čovjeka.

Dodaju da su, svjesni veoma kompleksnog okruženja i ukupne političke situacije u Bosni i Hercegovini, spremni na principima zajedničkog djelovanja, koje su potpisali prije nepuna dva mjeseca, nastaviti započete procese jedne nove i drugačije politike.

„Kao rezultat našeg odgovornog političkog angažmana, zajedno sa svojim partnerima, uspjeli smo, za veoma kratko vrijeme - konstituisati Zakonodavnu vlast u Zeničko-dobojskom kantonu, izabrati rukovodstva Klubova naroda, rukovodstvo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Kolegij, te radna tijela Skupštine. Održane su i tri redovne sjednice na kojima su donesene veoma bitne odluke koje su omogućile normalno funkcionisanje institucija Zeničko-dobojskog kantona“, navedeno je u novogodišnjoj čestitci građanima ZDK.

Također, u narednih desetak dana očekuju i sjednicu na kojoj će završiti proces konstituisanja Zakonodavne vlasti, izborom pet delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine i imenovanjem mandatara za sastav nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

„Svim građanima Zeničko-dobojskog kantona želimo zdravlje, sreću i porodično blagostanje u nastupajućoj 2019. Neka 2019. bude godina borbe za pravdu i izgradnju povjerenja“, saopćeno je iz BH bloka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije