Bevanda: U ovom mandatu neće biti usvojen bh. godišnji plan za NATO

Radiosarajevo.ba
Bevanda: U ovom mandatu neće biti usvojen bh. godišnji plan za NATO
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vjekoslav Bevanda

Ministar finansija i trezora u Vijeću ministara BiH i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda smatra da u ovom sazivu državne izvršne vlasti neće biti usvojen godišnji nacionalni program za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Bevanda je za Večernji list rekao da je za ponedjeljak, 11. mart, zakazana sjednica Vijeća ministara BiH i da je „koordinator poslao urgenciju za uvrštavanje ove tačke na dnevni red“.

On je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Vijeća ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se desi čudo.

„Hoće li se naći neki zaobilazni put, stvarno ne znam“, kaže Bevanda.

Komentarišući spekulacije da ministarica odbrane u Vijeću ministara BiH Marina Pendeš može godišnji nacionalni program odnijeti u Brisel, jer je sve riješeno na tehničkom nivou, Bevanda kaže da bi to prepustio novom sazivu Vijeća ministara.

„Vidjet ćemo ko će biti novi ministar odbrane. Baš bih volio vidjeti hoće li ga taj ministar tako jednostavno donijeti. Nije to pitanje baš tako za igranje“, poručio je Bevanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije