Bešlić poručio kompaniji Eurowings: U Mostaru nisu muslimani većina

Fena
Bešlić poručio kompaniji Eurowings: U Mostaru nisu muslimani većina
Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić uputio je pismo kompaniji Eurowings u kojem traži da se sa njihovih službenih stranica ukloni tekst o Mostaru zbog netačnih informacija koje sadrži.

"Nakon što se na Vašim službenim stranicama pojavila informacija o početku prodaje avionskih karata za Mostar objavili ste i informaciju o Mostaru, koja je u nekoliko stavaka potpuno netačna i nanijela je nemjerljivu štetu Gradu Mostaru i njegovim stanovnicima. U Gradu Mostaru ne živi „većinsko muslimansko stanovništvo“. Službenim popisom iz 2013. godine, po nacionalnoj i vjerskoj strukturi, vidljivo je da u Gradu nije muslimanska većina. Prema tom popisu u gradu Mostaru živi 113.169 stanovnika, od 51.216 Hrvata, 46.752 Bošnjaka, 4.421 Srbin, 1.312 se ne izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti, 1.910 su druge nacije "– ističe Bešlić u pismu.

Dodaje i kako se u tekstu navodi da mostarska znamenitost Stari most spaja „bosanski i hrvatski dio grada“, što je opet izrečena neistina.

eurowings-avion1.jpg - undefinedAvion Eurowingsa    Foto: Eurowings

Grad je jedan s jednom administracijom i već godinama funkcionira na takav način. Kako se radi o grubim pogreškama na Vašim službenim stranicama, koje su već prenijeli i neki mediji, tražimo da taj tekst uklonite", navodi gradonačelnik Bešlić u pismu aviokompaniji Eurowings koja je nedavno najavila uspostavu redovitih letova između Mostara i njemačkih gradova Stuttgart i Düsseldorf.

Tekst na koji je reagirao gradonačelnik Bešlić u međuvremenu je uklonjen sa službene internet stranice Eurowingsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije