Benjamina Karić ugostila zvaničnike iz Francuske: Prošetali su starogradskom jezgrom Sarajeva

12
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić ugostila zvaničnike iz Francuske: Prošetali su starogradskom jezgrom Sarajeva
Foto: X.com / Benjamina Karić ugostila zvaničnike iz Francuske

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je predsjednicu Senatske Grupe prijateljstva sa Balkanom u Francuskoj Martom de Cidrac, senatore Didier Mandelli i Laurence Harribey, savjetnika i izvršnog sekretara Senata Guillaume Renaudineau, te ambasadora Republike Francuske u BiH, NJ.E. Francois Delmasom.

Gradonačelnica je zvaničnicima iz Francuske upriličila prijem u Vijećnici te šetnju starogradskom jezgrom Sarajeva.

"Naša misija na putu ka Evropskoj uniji je zajednička: mir, sigurnost i stabilno okruženje svim stanovnicima Sarajeva i BiH", kazala je gradonačelnica.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Benjamina Karić je poručila da je uspješna međunarodna saradnja sa francuskim gradovima i njihovom prijestolnicom, tradicija koju Sarajevo nastavlja njegovati.

"Raduje me da ću, u to ime, uskoro službeno posjetiti Pariz na Samitu gradonačelnika, uz domaćinstvo uvažene gradonačelnice Anne Hidalgo. Na kraju, veliko hvala na podršci Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane ove prijateljske zemlje i njenog predsjednika Emmanuela Macrona", istakla je gradonačelnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije