Benjamina Karić: 'Posebne čestitke zaslužila je Jasna Diklić'

2
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić: 'Posebne čestitke zaslužila je Jasna Diklić'
Foto: UN Women/Masha Durkalić / Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se povodom nastupa Sarajevskog ratnog teatra u Banjoj Luci, koji je privukao mnogo pažnje u bosanskohercegovačkoj javnosti, te je posebnu poruku uputila proslavljenoj glumici Jasni Diklić. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Čestitam Sarajevskom ratnom teatru na čelu sa direktoricom Majom Salkić Burazerović na izvođenju predstave "Moj sin samo malo sporije hoda" u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Posebne čestitke upućujem Jasni Diklić koja je dobitnica nagrade za najbolju glumicu Teatar festa.

U ime Grada Sarajeva i svoje ime, zahvaljujem se V. d. direktorici Narodnog pozorišta u Banjoj Luci Dijani Grbić i cijelom timu za gostoprimstvo. Iskoristiću priliku da Vas i Vaš tim pozovem u Sarajevo, biće nam čast da budete naši gosti.

Svi zajedno ste pokazatelj kako kultura i umjetnost ne smiju imati prepreke i kako je moguće odoljeti svakom pritisku ako su namjere istinski dobre", navodi se u objavi gradonačelnice Benjamine Karić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije