Benjamina Karić prijavila policiji direktora Aluminija: Prijetnje po sigurnost moje porodice

31
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić prijavila policiji direktora Aluminija: Prijetnje po sigurnost moje porodice
Foto: Facebook / Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je kako je podnijela krivičnu prijavu Federalnoj upravi policije protiv Amira Gross Kabirija, predsjednika M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim "Aluminijem", izraelskog biznismena i potpredsjednika Zrinjskog.

Objavu Benjamine Karić na platformi X.com prenosimo u cijelosti: 

"Jučer sam bila primorana podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija.

Vozači, oprez: Udes kod petlje Butile, na terenu i Hitna pomoć

Vozači, oprez: Udes kod petlje Butile, na terenu i Hitna pomoć

Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe.

Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog.

Benjamina Karić kroz suze: "Mi najbolje znamo kako je kad djeca ginu, Sarajevo je uz Gazu"

Benjamina Karić kroz suze: "Mi najbolje znamo kako je kad djeca ginu, Sarajevo je uz Gazu"

Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti.

Napadi su postali brutalniji u trenutku ikada sam javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu.

Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno- u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi 'historija suditi vrlo brzo', te da mi se moji stavovi 'neće oprostiti' itd.

Nisam imala namjeru reagovati na način na koji sam reagovala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeću i tužbu za klevetu.

Zahvaljujem se stručnim licima iz FUP-a koji su postupili profesionalno i u domenu svojih mogućnosti poduzeli sve potrebne radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (31)

/ Povezano

/ Najnovije