Brojne čestitke/ Benjamina Karić: Hvala vam, neću iznevjeriti vaša očekivanja

08. 04. 2021. u 18:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 589

Novoimenovana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zahvalila se na društvenim mrežama svima koji su joj danas čestitali na povjerenoj joj odgovornoj dužnosti.

“Hvala vam na velikom broju čestitki koje ste mi danas uputili. Neću iznevjeriti vasa očekivanja i uvjerena sam da će građani Sarajeva biti ponosni na novu gradsku upravu. Društvene mreže će biti platforma za transparentan rad, ali često ćemo se viđati na ulicama Sarajeva”, navela je Karić.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva izabralo je danas Benjaminu Karić za gradonačelnicu Grada Sarajeva. Ona je izabrana jednoglasno sa 26 glasova ZA.

Za njene zamjenike su izabrani Haris Bašić (NIP) i Anja Margetić (Naša stranka). Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu, od 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta.

Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju. Karić je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u BiH i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava. Autor je više od 50 publikacija, knjiga, članaka i prevoda sa latinskog jezika.

Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik. Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc.dr. Karić se izjašnjava kao Ostali.

Doc.dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udata je i majka je jednog djeteta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (16)