Behija Kulović: Zdravlje građana je ispred bilo čijeg profita

2
Radioasarajevo.ba
Behija Kulović: Zdravlje građana je ispred bilo čijeg profita
Foto: Kolaž / Behija Kulović, rijeka Bukovica

Na posljednjoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojen je Prijedlog Odluke o dodjeli koncesija za istraživanje i eksploataciju olova, cinka i barita sa pratećim plemenitim metalima u općini Vareš.

Tim povodom oglasila se Behija Kulović, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK:

"Istraživanja će se vršiti na vodozaštitnoj zoni rijeke Bukovice iz koje se pitkom vodom opskrbljuje cijela općina Kakanj. Građanke i građani Kaknja s pravom se osjećaju zabrinutima jer nema ubjedljive argumentacije da neće ostati bez pitke vode.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Naša stranka se i prije kroz Općinsko vijeće Kakanj, ali i kroz Skupštinu ZDK zalagala za zaštitu prirodnih područja, između ostalih i ovog. Ovakve stvari nećemo podržati jer zdravlje građana i naše okoline preče nam je od bilo čijeg profita.

Tim povodom posebno želim istaći da naš ministar u Vladi ZDK nije glasao za spornu odluku. Nastavit ćemo preispitivati ovu odluku i dati punu podršku građanima te biti njihova politička snaga u borbi za pitku vodu u koju će se nesumnjivo upustiti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije