Began Muhić (SDA) je novi gradonačelnik Živinica

4
Radiosarajevo.ba
Began Muhić (SDA) je novi gradonačelnik Živinica
FOTO: Facebook / Began Muhić, kandidat SDA

Began Muhić (SDA) novi je gradonačelnik Živinica, a svoju pobjedu on je proglasio na osnovu preliminarnih informacija iz izbornih jedinica.

Nakon smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića, Began Muhić je postao vršitelj dužnosti gradonačelnika.

Na ulicama Živinica slavi se njegova pobjeda.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Nakon obrađenih preko 80 posto glasova, dobio sam više od 60 posto glasova. Iskoristio bih priliku da se zahvalim građanima koji su me podržali. Ovu pobjedu poklanjam rahmetli Samiru Kamenjakoviću", izjavio je Began Muhić nakon pobjede.

Ukupno pet kandidata našlo se u utrci za gradonačelnika, a to su Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP), nezavisni kandidat Asim Aljić te Began Muhić iz SDA.

Posted by Began Muhić - gradonačelnik Živinica on Sunday, May 28, 2023

Čestitku na pobjedi uputio je i predsjednik stranke SDA Bakir Izetbegović na Facebook profilu:

"Čestitam našem Beganu Muhiću na pobjedi i izboru za gradonačelnika Živinica. Dominantna podrška kojom je pobjeda ostvarena potvrda je da su građani Živinica prepoznali Begana Muhića kao najboljeg čovjeka za gradonačelničku poziciju.

Činjenica da je Muhić osvojio duplo više glasova nego kandidati drugih stranaka zajedno odraz su jačanja povjerenja naroda u Stranku demokratske akcije i njene partnere.

Beganu Muhiću želim puno sreće u predstojećem mandatu. Siguran sam da će dostojno naslijediti rahmetli Samira Kamenjakovića i da će još snažnije nastaviti putem razvoja Živinica i daljeg unapređenja kvaliteta života svih građana", poručio je Bakir Izetbegović.

Čestitam našem Beganu Muhiću na pobjedi i izboru za gradonačelnika Živinica. Dominantna podrška kojom je pobjeda...

Posted by Bakir Izetbegović on Sunday, May 28, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije