Bećirović u Tuzli: Ekonomija, saobraćajna deblokada i sigurnost su prioriteti

3
Radiosarajevo.ba
Bećirović u Tuzli: Ekonomija, saobraćajna deblokada i sigurnost su prioriteti
Foto: SDP BiH / Denis Bećirović u Tuzli

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Tuzle.

Bećirović je, tom prilikom, između ostalog, poručio:

"Vrijeme je da se posvetimo rješavanju životnih problema građana, a ne da kreiramo novo svađe i podjele u državi. Umjesto lažnih prebrojavanja i bježanja od životnih pitanja moramo se posvetiti rješavanju saobraćajne deblokade Tuzlanskog kantona. To podrazumijeva, između ostalog, dovršenje dionice autoputa (Y kraka), dionica Zenica – Zavidovići – Banovići - Tuzla; početak gradnje autoputa Tuzla – Brčko – Orašje i završetak projekta za izgradnju brze ceste Tuzla – Gračanica – Doboj", poručio je Bećirović u Tuzli.

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

Bećirović: Moramo zaustaviti politiku udaljavanja od zapadnih zemalja

Bećirović: Moramo zaustaviti politiku udaljavanja od zapadnih zemalja

"S obzirom na nadležnosti Predsjedništva BiH moji prioriteti su, između ostalih, sljedeći: ubrzanje puta Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo NATO-a; provođenje 14. prioritetnih preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU i dinamiziranje kretanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU); promjena vanjske politike Bosne i Hercegovine tako da prednost damo stručnim ljudima a ne stranačkim poslušnicima; jačanje sigurnosti i odbrambenih potencijala Bosne i Hercegovine, kreiranje pozitivne slike o našoj državi, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta za privlačenje stranih investicija i ohrabrivanje domaćih investitora da svoj kapital ulažu u potentne sektore industrije, poljoprivrede, energije, turizma itd".

Podvukao je važnost osnaživanja veza "sa našom naučnom, stručnom, poslovnom i sveukupnom dijasporom".

"Ona može značajno pomoći boljem statusu Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu i jačanju ekonomije na unutrašnjem planu; podrška aktivnostima koje su usmjerene ka jačanju vladavine prava i efikasnoj borbi protiv korupcije i kriminala; insistiranje na osiguranju pune ravnopravnosti građana i naroda na cijeloj državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine", istakao je Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Tuzle.

"Nažalost, u februaru 2022. u Evropi je ponovo spuštena nova gvozdena zavjesa koja je podijelila svijet na države koje drže do dostojanstva čovjeka i države koje ne poštuju ljudska prava. Riječ je o globalnom tektonskom rascjepu koji će trajati i u decenijama koje su pred nama. U takvim okolnostima nema neutralnih. Neutralnost je, u suštini, odobravanje agresorske politike Putinovog režima. Mi nismo neutralni, mi smo na strani slobodnog svijeta i pravedne borbe ukrajinskog naroda,“ poručio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije