Bećirović u Trebinju: Povratnici moraju imati adekvatnu podršku

5
Radiosarajevo.ba
Bećirović u Trebinju: Povratnici moraju imati adekvatnu podršku
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović u Trebinju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je Trebinje gdje je razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim pitanjima u tom gradu, kao i izazovima s kojima se suočavaju povratnici.

Denis Bećirović posjetio je i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Trebinje gdje se susreo sa glavnim imamom Sadikom-ef. Fazlagićem.

Fazlagić je upoznao Bećirovića sa aktuelnim problemima Bošnjaka u Trebinju. Istakao je da je saradnja sa lokalnim vlastima zadovoljavajuća, ali da može biti i bolja, te da se pokušava dodatno unaprijediti.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Tokom susreta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Trebinje Sadika-ef. Fazlagića istaknuto je da je briga o povratnicima u ovom području jedno od najvažnijih pitanja, te da povratnici moraju imati adekvatnu podršku.

Sagovornici su naglasili da je bez političke i ekonomske stabilnosti teško očekivati značajniji povratak Bošnjaka u Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije