Bećirović s ambasadorom Reillyjem: "Opasna politika prijetnji državi BiH osuđena je na propast"

2
Radiosarajevo.ba
Bećirović s ambasadorom Reillyjem: "Opasna politika prijetnji državi BiH osuđena je na propast"
Foto: Predsjedništvo BiH / Julian Reilly i Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Julianom Reillyem.

Dr. Bećirović je poručio da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri i izrazito prijateljski. Dr. Bećirović je naglasio da je tokom nedavne posjete Londonu, u razgovoru sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Rishijem Sunakom, istaknuta zajednička privrženost miru i budućnosti, te čvrstoj bilateralnoj saradnji dvije zemlje.

Iskoristio je priliku da ambasadoru Reillyju i svim građanima Ujedinjenog Kraljevstva čestita predstojeće praznike i poželi uspješnu i mirnu 2024. godinu.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Ambasador Reilly je podsjetio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava Bosnu i Hercegovinu na putu evropskih i euroatlantskih integracija. Posebno značajnu podršku Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Bosni i Hercegovini na planu sigurnosti i odbrane.

Sagovornici su se složili da demokratska, multietnička i euroatlantska Bosna i Hercegovina nema alternativu. Politike etničkih i drugih podjela kao i opasna politika prijetnji državi Bosni i Hercegovini, osuđene su na propast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije