"Kraljica Katarina Kosača treba biti na jednoj od bh. novčanica"

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Meho

Na novcanicu od 100 km

hrkljus

Imam osjecaj da je skoro sve komentare napisala jedna te ista osoba. Ili bolje reci spodoba. Sto se prijedloga tice mislim da je sasvim ok i podrzavam ga. Lik Katarine, posljednje Bosanske kraljice (majke!) moze biti samo potvrda drzavnosti Bosne i kao takav je dobrodosao. Negirati predislamsku proslost Bosne je potpuno pogresno isto kao sto je Katarinu pogresno predsatavljati kao Hrvatsku kraljicu. Katarina je rodjena i odgojena u Bosanskoj crkvi a presla je na katolicanstvo da bi se mogla udati za Bosanskog kralja sto je bio jedan od uslova Pape. To je istina i to su cinjenice! Sve ostalo (negiranje i preimenovanje) je manipulacija. Vaginalna- rekli bi Atomci. A Antonija- simpa cura!

HEPA

Kako Vam ne dosadi ta mržnja,vrijeđanje...psovke...svi ste isti zar ne vidite!

Nadimak...

Kako Vam ne dosadi ta mržnja,vrijeđanje...psovke...svi ste isti zar ne vidite! ka HEPA Evo ja ću ti reći, oni su sve suprotno od onoga što je bila i što je predstavljala Katarina Kosača. Da uskrsne odrekla bi se takvih jer nisu njeni. U suštini krivac tome su upravo abrahamske religije i dogme, vidimo rezultate. Kosača nije pripadala tim dogmama.

robot

Bosanska kraljica, fakat bi trebala, ali što niste iznjeli taj prijedlog kad je trebalo umjesto naprimjer nikole šop-a?

pošteno

I treba biti na novčanici ova prelijepa Bosanska Kraljica. Kraljica svih Bošnjana. Bravo 1990!

/ Najnovije