Banjalučki SDP predlaže Enisa Bešlagića za Predsjedništvo, Bešlagić: Ne, hvala

Radiosarajevo.ba
Banjalučki SDP predlaže Enisa Bešlagića za Predsjedništvo, Bešlagić: Ne, hvala
FOTO: Radiosarajevo.ba / Enis Bešlagić
Banjalučki SDP želi kandidirati glumca Enisa Bešlagića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima. Odluku, za koju su rekli da je donesena "uz saglasnost drugarica i drugova", objavili su na Facebooku.

Glumac je, u SMS prepisci, na pitanja novinara ATV-a prvo odgovorio s “ne hvala”.

"Imponira kada vam neko kaže da ste rijedak slučaj u BiH, da ste neko koga cijene i ko može uspjeti i u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu, u ta tri 'tora'". Ali to je zato što uvijek imam svoj stav i on je javan. Zato što druge cijenim i pokušavam u ljudima istaknuti ono što je dobro, a ne loše, a da pri tom ne mijenjam svoja uvjerenja”, napisao je Enis.

SDP misli da je kandidatura Bešlagića pun pogodak.

"Smatramo da Bosni i Hercegovini apsolutno trebaju novi ljudi, jer ovi koji nas 25 godina dovode do šizofrenije, mržnje, šizofrenije rata, nam ne trebaju više u ovoj državi. Kamo lijepe sreće da je u ovoj državi više Enisa, bilo bi nam mnogo bolje”, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović.

"Čovjek je personifikacija pomirenja, suživota, normalnog života, mira u ovoj državi i mi moramo zamoliti ljude poput njega da se aktiviraju", rekao je potpredsjednik SDP-a BiH Draško Aćimović.

Prvi korak ka toj aktivaciji mogao bi biti poziv iz SDP-a Enisu Bešlagiću da mu kažu da ga žele kandidirati za najvišu poziciju u državi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije