Banjalučani u redovima čekaju ulazak u markete, pekare, banke, apoteke...

Anadolija
Banjalučani u redovima čekaju ulazak u markete, pekare, banke, apoteke...
Foto: Anadolija / Banja Luka danas

Banjalučani zbog novih mjera Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluke radi spriječavanja širenja korona virusa od jutros u redovima čekaju ulazak u markete, pekare, banke, apoteke, kao i ispred Doma zdravlja u kojem je usposravljen novi režim rada. 

Kako bi se spriječilo dalje širenje korona virusa, banjalučki Štab za vanredne situacije donio sinoč naredbu kojom na sedam dana obustavlja rad svih ugostiteljskih i trgovinskih objekata u gradu, osim trgovina prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje.

Pored toga, zatvoreni su i svi objekti gdje se pružaju uslužne djelatnosti i zanatstvo, u kojima se ostvaruje neposredan bliski kontakt sa klijentima, osim taksi službe.

Ograničen je i broj ljudi koji mogu biti u zatvorenom prostoru, zbog čega svi moraju na ulazu regulisati broj osoba koji će moći istovremeno da uđu u zatvoren prostor. Ispred blagajni se mora organizovati razmak između kupaca od jedan metar, uz mjere dezinfekcije i povećane mjere higijene.

U Bosni i Hercegovini 24 osobe zaražene su korona virusom. Prema najnovijem izvještaju Ministarstva zadravlja i socijalne zaštite RS nisu zabilježeni novi slučajevi korona virusa, a pod zdravstvenim nadzorom 1.694 osobe.

U RS-u do sada je potvrđeno 20 slučajeva pozitivnih na novi virus korona i to 16 u Banjaluci, dva u Čelincu, te po jedan slučaj u Laktašima i Srpcu. U Federaciji BiH zaražene su četiri osobe, tri iz Zenice i jedna iz Orašja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije