Banja Luka: Hakeri napali najveći klinički centar u RS-u

2
Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Hakeri napali najveći klinički centar u RS-u
Foto: Pixabay/Arhiv / Ilustracija

Server Univerzitetskog kliničkog centra RS je pod hakerskim napadom od 18:10 sati u subotu, objavljeno je na zvaničnom Facebook profilu najveće zdravstvene ustanove u ovom bh. entitetu.

“Obavještavamo predstavnike medija i javnosti da do daljnjeg Služba za informisanje UKC RS ne prima, niti može odgovarati sa službene e-mail adrese.

Napadom su pogođene službene e-mail adrese saradnika za informisanje, sekretarica generalnog direktora i nekih članova Uprave”, navode iz UKC, piše N1.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Obavjestili su javnost da će se javljati putem alternativnih email adresa i službenog FB naloga. “Obavijestićemo o svemu predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, naglašavaju iz Službe za informisanje UKC RS.

 

Hakerski napad se dogodio u jeku afereKiseonik” koja je izazvale burne reakcije javnosti i novu tenziju između vlasti i opozicije u bh. entitetu RS.

Opozicione stranke koje su sinoć protestovale zatražile su ostavke vlasti, dok su političari iz vlasti i navodni akteri ove afere kazali kako će tražiti smjenu gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije