Banja Luka: Draško Stanivuković sproveden u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Draško Stanivuković sproveden u Tužilaštvo
Foto: RAS Srbija / Privođenje Draška Stanivukovića

Draško Stanivuković sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Kako se navodi u informaciji PU Banja Luka, policijski službenici ove policijske uprave su 2. januara 2019. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje nereda "sproveli D.S. u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka".

Draško Stanivuković je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Prethodno je ATV objavio kako je Jelenu Trivić, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, također danas saslušala policija. Ona je saslušana u svojstvu svjedoka kako bi pojasnila razloge sastanka kojem je prisustvovala u vili Draška Stanivukovića na Petrićevcu 27. decembra.

"Sastanak je bio svojevrsna priprema i plan za, po prvi put policiji prijavljeni skup “Pravda za Davida” koji je održan 30. decembra. Nakon tog skupa u Banjaluci su izbili nemiri koji su između ostalog doveli i do neodržavanja koncerta Harisa Džinovića. Sastanku je prisustvovalo više osoba i većina ih je saslušana u policiji", navodi ATV.

ATV je ranije objavila da je zahtjev za taj skup potpisao Pavle Knežević, a da su, uz njega, organizatori Anja Grubačić i Bojana Gajanović, mlade aktivistkinje PDP-a. Svjedoci koji su prisustvovali sastanku tvrde da je Stanivuković bio neformalni organizator prijavljenog skupa grupe “Pravda za Davida”, koji je održan 30. decembra.

Druge osobe koje su saslušane potvrdile su da je i Jelena Trivić bila na sastanku, te da se razgovaralo o pripremi za skup nakon kojeg su izbili nemiri u Banjaluci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije