Ponovo uhapšen Draško Stanivuković

Radiosarajevo.ba
Ponovo uhapšen Draško Stanivuković
Foto: Slobodan Vasković / U Banja Luci uhapšen draško Stanivuković

Narodni poslanik Draško Stanivuković uhapšen je nakon što se večeras u Banja Luci kao podrška Suzani Radanović pojavio ispred hrama Hrista Spasitelja.

Ovom prilikom Stanivuković je poručio da je na putu do hrama prolazio slobodno pored policije, a da je pritom za njim rasoisana potjernica.

“Njihovi zakoni mene ne interesuje. U koloni koja je hodala bio sam u sredini. Neka raspisuju potjernice za kriminalcima i ubicima. Meni žele da natovare da sam državni neprijatelj", poručio je Stanivuković.

Dodao je da ga mogu držati u ćeliji 24 sata, mogu pet godina, ali ne mogu da ga zaustave.

“Mogu da me zaustave kao Milana Vukelića. Slobodno hodam u gradu u kojem sam rođen. RS mora biti slobodna zemlja. Pitam gradonačelnika zašto ne najavljuje milionske tužbe protiv Toplana, protiv nezavršenih poslova? Milionske tužbe hoću protiv kriminalaca. Donijet ću mu na prag miksetu za koju je rekao da je polupana. Pozivam sve da ostanemo solidarni, jer imamo ogromnog neprijatelja protiv nas”, naglasio je Stanivuković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije