Banja Luka će dobiti koncertnu dvoranu s novom pozorišnom scenom

Radiosarajevo.ba
Banja Luka će dobiti koncertnu dvoranu s novom pozorišnom scenom
Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić rekao je da će Grad u narednom periodu još više pažnje posvetiti unapređenju kulturnog života.

Talić je jučer održao sastanke sa direktorima Narodnog pozorišta Republike Srpske i muzičke škole "Vlado Milošević", s kojima je razgovarao o njihovim planovima za naredni period.

U Narodnom pozorištu RS-a, s direktorom ove ustanove Nenadom Novakovićem i predsjednikom Upravnog odbora Aleksandrom Pejakovićem razgovarao je o značaju planirane izgradnje multifunkcionalne koncertne i kongresne dvorane s novom pozorišnom scenom, ali i predstavi Naši dani na kojoj se već uveliko radi, a čija premijera je planirana 3. marta.

Novaković je kazao da je uvjeren da će novi objekt uveliko doprinijeti poboljšanju i unapređenju kulturnog života grada kazavši da će Banja Luka konačno imati dvoranu, s mnogo većim kapacitetima i s mogućnošću da ponude građanima operske i baletske predstave. Talić je izjavio da će Grad uvijek podržavati projekte koji donose kvalitetniji i sadržajniji život građana.

A o tim idejama predsjednik Talić je razgovaro i s direktorom muzičke škole "Vlado Milošević" Damirom Jovanićem. Riječ je o školi koju pohađa oko 900 učenika, a interes djece iz godine u godinu raste.

Želja je da se mladim talentima ponudi što kvalitetniji program i bolje mogućnosti usavršavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije