Bakiru Izetbegoviću stiglo novo pismo: Zahtjeva iz Srebrenice sve više

E. H.
Bakiru Izetbegoviću stiglo novo pismo: Zahtjeva iz Srebrenice sve više
Pažnju javnosti jutros je privuklo pismo koje je grupa odbornika izabranih u Skupštinu Općine Srebrenica uputila Predsjedništvu Stranke demokratske akcije. Vrlo skoro na adresu SDA u Sarajevu stiglo je još jedno pismo.

Ovog puta riječ je o pismu zvaničnih struktura Izvršnog odbora SDA Srebrenica, koji su napisali svojevrstan odgovor na zahtjev odbornika, zbog ukazivanja ranijim pismom da je SDA Srebrenica potrebno povjereništvo.

Prvo pismo bilo je puno poruka kako je novonastala situacija poslije izbora vrlo teška i zbunjujuća za Bošnjake u Srebrenici, te je hitno potrebna konsolidacija redova u SDA Srebrenica. Oni su, u tu svrhu, predložili uvođenje povjereništva i stavljanje Sadika Ahmetovića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, za povjerenika.

S druge strane, Izvršni odbor SDA Srebrenica svojim pismom zatražio je od vrha SDA da osudi ovakve istupe pojedinaca koji, prema njihovom mišljenju, „samo unose još veći razdor među Bošnjacima“.

Sam Izvršni odbor SDA Srebrenica osudio je ovakve pojedinačne istupe, te je pozvao potpisnike prvog pisma da sve probleme rješavaju „na organima stranke, a ne putem dopisa i saopćenja“.

Inače, ovo pismo potpisalo je 15 članova Izvršnog odbora SDA Srebrenica, a u nastavku vam donosimo kompletno pismo, koje je za Radiosarajevo.ba ustupio Hamdija Fejzić, predsjednik IO SDA Srebrenica, koji nam je i dao informacije o novom pismu.

pismo_izvrsni_odbor_sda_srebrenica_RSA.jpg - Bakiru Izetbegoviću i SDA stiglo novo pismo: Zahtjeva iz Srebrenice sve više

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije