Bakira Hasečić Tužilaštvu BiH prijavila četnički skup u Višegradu

Fena
Bakira Hasečić Tužilaštvu BiH prijavila četnički skup u Višegradu
Th Globe and Mail: Dave Chan / Bakira Hasečić
Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, s dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, sastala se s predsjednicom udruge „Žena-žrtva rata“ Bakirom Hasečić.

Razgovarano je o realizaciji mjera iz Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, te prijenosu predmeta na procesuiranje pravosuđima entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i tužiteljstvima u regionu, s ciljem osiguranja zaštite prava žrtava i svjedoka na isti način i u istom opsegu, kao što se realizira u Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH u skladu s važećim zakonima.

Hasečić je dužnosnicima Tužiteljstva BiH uručila prijavu za kazneno djelo, u vezi organiziranja postrojavanja pripadnika Ravnogorskog pokreta u Višegradu 10. marta.

U nedjelju su se, podsjetimo, u Višegradu i Draževini okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta - ili da skratimo, četnici - koji su uz gusle pjevali "Biće pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina".

Više o događajima, ali i reakcijama, možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije