Bakir Izetbegović: Učinit ćemo sve da se zbrine svaki borac

Fena
Bakir Izetbegović: Učinit ćemo sve da se zbrine svaki borac
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je medijima na šehidskom mezarju Kovači prokomentirao protest boraca te blokadu cesta u Federaciji BiH, poručivši da će se tražiti rješenje.

Naglasio je da imaju obavezu dodatno pomoći tu populaciju stanovništva u BiH.

"Moramo pomoći tu kategoriju boraca. Ne može se desiti da ijedan od njih dočeka godine u kojima ne može da privređuje i da nije zbrinut. Moramo naći načina da do zadnjega zbrinemo te ljude i mi ćemo to uraditi, ma koliko nas to koštalo", izjavio je Izetbegović.

Istakao je da mogućnosti ipak nisu velike, ali da će učiniti sve da se do zadnjeg zbrine svaki borac, ma koliko to koštalo.

"Mi ne možemo dodatno opreteriti privredu, ne možemo ugroziti penzioni fond i ostale fondove, ali da se može nešto dodatno uraditi, može sigurno i mi ćemo to uraditi", poručio je Izetbegović.

Zbog protesta bivših boraca jučer su bile blokirane raskrsnice u Zenici, Tuzli i Sarajevu, a blokada još traje na petlji Šićki Brod kod Tuzle i Karušama kod Doboja.

Federalni premijer Fadil Novalić je komentirajući proteste demobilisanih boraca, te njihove zahtjeve istakao da će danas održati još jednu konferenciju u vezi sa tim, ne navodeći mjesto i vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije