Konaković i Zvizdić na Bajramu u Banjoj Luci, došao i Stanivuković

4
Radiosarajevo.ba
Konaković i Zvizdić na Bajramu u Banjoj Luci, došao i Stanivuković
Foto: Privatni album / Bajramski susret Stanivukovića sa članovima Naroda i pravde

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković čestitao je Bošnjacima u ovom gradu ramazanski Bajram, a imao je i iznenadni susret sa članovima Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem, Denisom Zvizdićem, Aljošom Čamparom i Amelom Mekićem.

Mnogobrojni vjernici klanjali su jutros bajram-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banjoj Luci, gdje je hutbu održao muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović.

On je rekao da je sretan da ispred Ferhat-pašine džamije iz grada Banja Luke može poslati čestitke svima onima koji današnji dan obilježavaju u nadi i vjeri da će njihovi ramazanski ibadeti biti kabul, primljeni i da će njihova porodična sreća i prijateljski odnosi biti još veći i snažniji.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

"Ispostili smo mjesec ramazan i proveli ga u intenzivnom ibadetu zato se danas radujemo da možemo podijeliti radost uspjeha koji nam je bio i nada, a i želja i snaga da iz ovog grada i u ovom gradu pokažemo jednu širinu, ljubav i toplinu", rekao je muftija Abdibegović.

Na svom zvaničnom Facebook profilu, oglasio se i lider Naroda i Pravde.

"Radost Bajrama podijelili smo danas sa vjernicima u prelijepoj Ferhadiji.

Posjetili smo ured Muftijstva banjalučkog, razgovarali sa muftijom Nusretom ef. Avdibegovićem i njegovim saradnicima.

Na čestitanje je između ostalih došao i gradonačelnik Stanivuković sa saradnicima, smatram to lijepim gestom.

Prošetali našom lijepom Banja Lukom", napisao je Konaković.

Kako smo uspjeli saznati delegacija Naroda i pravde bila je jedina iz Sarajeva u Banjol Luci, a čelnici ove stranke imali su priliku da se ispred Ferhat-pašine džamije sretnu sa gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem.

Oni su kasnije, naklon bajram-namaza, imali i odvojeni zajednički susret, gdje su razgovarali o bogatstvu suživota naroda u Bosni i Hercegovini.

Delegacija Naroda i pravde u Banoj Luci će tokom dana imati još sastanaka, a gradonačelnik Stanivuković je prošlog bajrama obišao nekoliko banjalučkih porodica, a to namjerava uraditi i ovog ponedjeljka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije