Bajramska poruka iz Bihaća: 'Treba nam više vedrine i osmijeha na licima'

1
Fena
Bajramska poruka iz Bihaća: 'Treba nam više vedrine i osmijeha na licima'
Foto: Fena / Bajram-namaz u Bihaću

Bajram - namaz klanjan je u više od 200 džamija i mesdžida u Unsko-sanskom kantonu (USK), a u svim općinama i gradovima organizirano je i prigodno obilježavanje najvećeg muslimanskog praznika.

Centralna bajramska svečanost upriličena je u Gradskoj džamiji u Bihaću, a bajram - namaz predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić.

"Bajram nas uči kako moramo imati razumijevanja za druge i njihove potrebe. Jedna trećina kurbanskog mesa pripada vlasniku, a dvije trećine dijelimo prijateljima, komšijama i siromašnim građanima.

Pogledajte kako su ukrajinske snage navodno uništile ruski sistem vrijedan više o 9.000.000 KM

Pogledajte kako su ukrajinske snage navodno uništile ruski sistem vrijedan više o 9.000.000 KM

To nam govori da ne smijemo biti sebični i pohlepni, a pored toga, moramo imati na umu da je za velike uspjehe neophodna žrtva. Svakim kurbanom koji podijelimo brišemo grijehe i šaljemo poruku prijateljstva, mira i dobronamjernosti",  poručio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić.

Vjernicima u bihaćkoj Gradskog džamiji nakon sabah - namaza obratio se i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bihać Mensur ef. Ćehić, koji je poručio kako je neophodno imati više vedrine i osmijeha na licima, odnosno doprinijeti tome da svi zajedno budemo optimističniji i zadovoljniji.

Ovom prilikom s ponosom je istaknuto da je među bosanskohercegovačkim hadžijama u Mekki i ove godine značajan broj građana upravo iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije