Bahtiri skočio u Drinu bježeći pred policijom

Radiosarajevo.ba
Bahtiri skočio u Drinu bježeći pred policijom

15:55 Ramadan Bahtiri će ostati 24 sata u pritvoru u Policijskoj stanici Višegrad, nakon čega će biti predat Tužilaštvu Istočno Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

10:57 Ramadan Bahtiri rođen je 1985. godine u Kosovoskoj Mitrovici a nastanjen je u Mostaru. Tamošnjoj policiji je od ranije poznat po teškim krađama i agresivnom ponašanju. Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao nam je da je za njim bila raspisana i potjernica, koja je povučena 29. 11. 2011., jer je vjerovatno tada bio već dostupan MUP-u HNK.

10:55 Iz Centra javne bezbijednosti Istočno Sarajevo potvrđeno nam je da je kombi ukraden dan prije u Mostaru.

10:50 Nezvanično saznajemo da je Bahtiri iz Sarajeva bježao jer je počinio krivično djelo razbojništva, mada sarajevski MUP ne želi još uvijek davati informacije.

 Filmska akcija bježanja-hapšenja odigrala se jutros u Višegradu kada je, navodno, vehabija bježao pred policijom a potom skočio u Drinu u blizini Ćuprije.

Prilikom potjere, kada su mu policajci prepriječili put, on je udario kombijem u policijsko vozilo, pri tome povrijedivši četvoricu policajaca.

Srna javlja da se bjegunac, navodno, zove Ramadan Bahtiri i da se sve odigralo oko 5.40 jutros.

Izvještač Srne javlja da je zeleni kombi u kome se nalazio bjegunac udario u policijsko vozilo koje su višegradski policajci prepriječili kao zasjedu na putu.

Nakon udara, kombi se kretao još 200 metara do višegradske ćuprije a bjegunac je izašao iz vozila i skočio u Drinu.

Policajci su ga sustigli i uhapsili. Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je Srni da su u ovoj potjeri povrijeđena četvorica višegradskih policajaca, među njima i komandir policije.

U Federalnoj upravi policije nemaju informacija o ovom događaju, i tvrde da pripadnici FUP-a nisu učestvovali u akciji.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić kazao je da sarajevski policajci jesu učestvovali u akciji i da je tačna priča o zasjedama, ali više informacija ne može dati, jer je to dužnost „kolega iz Višegrada“.

Uskoro više informacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije