Kako bivši pomoćnik ministra uzima 30.000 KM mita, osuđen na 20 mjeseci zatvora

Radiosarajevo.ba
Kako bivši pomoćnik ministra uzima 30.000 KM mita, osuđen na 20 mjeseci zatvora
Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je prvostepenu presudu kojom je bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona Bahir Imamović osuđen na 20 mjeseci zatvora.

Bahir Imamović osuđen je na 20 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanja dara ili drugih oblika koristi.

Pravosnažnom presudom je Imamoviću izrečena i sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim preduzećima u BiH, u periodu od dvije godine.

Imamović je proglašen krivim da je, obavljajući funkciju pomoćnika ministra, u čijoj nadležnosti je procedura dodjele koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina na području Tuzlanskog kantona, u postupku pokrenutom po zahtjevu privrednog društva “Tuzla-kvarc” za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle, od zamjenika direktora ove firme za to tražio novac.

Imamović je, prema presudi, od zamjenika direktora “Tuzla-kvarca”, za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska, tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 maraka.

Video Bahir Imamović uzima i broji novac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije