Bahati Dodik ponovo vrijeđa novinare i naziva ih 'spodobama': "Godinama lažu, petljaju, reketiraju"

7
L. M.
Bahati Dodik ponovo vrijeđa novinare i naziva ih 'spodobama': "Godinama lažu, petljaju, reketiraju"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta i SNSD-a Milorad Dodik obratio se danas medijima te komentirao je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS kojim se kleveta kvalificira kao krivično djelo, najavio donošenje zakona o nevladinim organizacijama i - vrijeđao novinare.

Ovaj put, njegova meta je bio Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banja Luka i urednik portala Kapital. Dodik je najavio da će na sjednici NSRS biti razmatran Nacrt zakona zbog kojeg novinari, ali i građani u RS, negoduju.

Naime, sve ono što se 'ne sviđa' vladajućim strukturama može biti kažnjeno i tretirano kao kleveta. Ovo ne obuhvata samo medije nego i sve građane ovog bh. entiteta.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

"Stavit ćemo na dnevni red i ovaj zakon koji ide o izmjenama Krivičnog zakonika. Mislim da oni koji su prekrndašili u tome, da stvaraju jednu nepovoljnu atmosferu, žele da nametnu i da sebe odbrane kao što je onaj Vukelić i neke druge spodobe koje ovdje godinama lažu, petljaju, nameću ljudima, reketiraju, ne znam ni ja šta čine, sada žele da novinarsku zajednicu skupe za sebe. Kako bi je navodno zaštitili. To nema nikakve veze sa tim", kazao je, u svom bahatom stilu, Milorad Dodik.

Dodik je najavio i da će uskoro biti predložen zakon o djelovanju nevladinih organizacija i sličnih udruženja u bh. entitetu RS, koji će, kako je rekao, biti identičan američkom zakonu.

"SAD u svom zakonu strane nevladine organizacije ili one koje finansiraju stranci nazivaju stranim agentima na prostoru SAD", kazao je Dodik objašnjavajući da taj zakon podrazumijeva prijavljivanje svake vrste transakcije i svakog djelovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije