Anketa | Avion Ryanaira prvi put sletio u Sarajevo. Pogledajte prve fotografije

0
Radiosarajevo.ba
Anketa | Avion Ryanaira prvi put sletio u Sarajevo. Pogledajte prve fotografije
Foto: Instagram / Avion Ryanaira u Sarajevu

Najveća europska niskotarifna aviokompanija RyanAir konačno je pokrenula letove iz Sarajeva prema Milanu, Briselu, Geteborgu, Memmingenu i Londonu.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je u novembru 2023. godine to najavio da će Ryanair od aprila 2024. uvesti pet direktnih aviolinija iz Sarajeva.

"Zadovoljstvo mi je da Ryanair dolazi u Sarajevo. Riječ je o drugoj svjetskoj kompaniji i prvoj evropskoj kompaniji po broju prevezenih putnika godišnje", rekao je premijer Nihad Uk.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Prema planu, obavljat će se preko 20 letova sedmično te se očekuje 200.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Jasmin Lokmić, uposlenik Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi, na svom Instagram nalogu objavio je prve fotografije.

Riječ je o letu iz Geteborga za Sarajevo.

Iz Međunarodne zračne luke Sarajevo ovog ljeta možete putovati na preko 30 destinacija u Europi i svijetu, redovnim i charter aviokompanijama.

U okviru ljetnog reda letenja novih je čak sedam destinacija, a to su Izmir, Milano, Bruxelles, Gothenburg, Atena, Memmingen i Thessaloniki.

Aviokompanija Scandinavian Airlines (SAS) od 3. juna, pokreće sezonsku liniju za Kopenhagen, dok Norwegian Air Sweden povezuje Sarajevo sa Stockholmom i Oslom.

/ Anketa

Koja vam je najatraktivnija destinacija koju planira uvesti kompanija Ryanair?
Rezultati

Ove godine se ponovno uspostavljaju aviolinije za Abu Dhabi, Oslo, Varšavu, Dohu i Sharjah. Također, Sarajevo će biti povezano sa sezonskim destinacijama poput Bodruma, Antalye, Riyada, Monastira, Kuwaita i Hurghade.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija sredinom marta Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo Vlada BiH je dodijelila 3.000.000 KM upravo za subvencioniranje postojećih i otvaranje novih aviolinija.

Povodom prvog leta nešto kasnije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, bit će upriličena i konferencija za medije povodom prvog leta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije