Avdo Avdić tvrdi da ima dokaz: Ovo je dio koji je Dodik izbacio iz dokumenta...

Radiosarajevo.ba
Avdo Avdić tvrdi da ima dokaz: Ovo je dio koji je Dodik izbacio iz dokumenta...
Printscreen / Avdo Avdić

Avdo Avdić, novinar Žurnala, kazao je za N1 da poslanici Narodne skupštine Republike Srpske jučer nisu razmatrali originalni dokument Programa reformi već dokument iz kojeg su neki dijelovi izbačeni.

Skandal u Skupštini RS: Ministar policije Lukač ošamario Draška Stanivukovića

U Banjoj Luci nastavljena je vrlo burna sjednica Narodne skupštine RS o Programu reforme Bosne i Hercegovine koji je danas predat u sjedištu NATO-a u Briselu. Nakon više satne svađe predstavnika opozicije i pozicije za govornicu NSRS-a je izašao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač (SNSD).

On je u Novom danu naglasio da je Bosna i Hercegovina jučer poslala svoj ANP pojasnivši da su dokument parafirali savjetnici članova državnog Predsjedništva.

''Imamo potpisan dokument, Narodna skupština Republike Srpske je jučer razmatrala dokument koji im je dostavio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Dovoljno je vidjeti poglavlje 1.1.1, vidjećete da ima četiri pasusa, ali u originalnom dokumentu ima jedan pasus više. Bosna i Hercegovina je jučer poslala svoj ANP. Zbog toga one silne optužbe, ne samo zbog ovog dijela. Originalan dokument Predsjedništva potpisuje predsjedavajući Predsjedništva. Dokument su, kad je usaglašen, potpisali savjetnici članova Predsjedništva. Dokument su potpisali savjetnici, a ne članovi Predsjedništva. Vidjećete da su savjetnici parafirali dokument koji je jučer otišao u NATO'', rekao je Avdić.

Avdić je naglasio da je MAP posljednja stepenica za članstvo u NATO-u, a pročitajte na OVOM linku šta je novinar Žurnal još rekao o Miloradu Dodiku. 

U dijelu o kojem Avdić tvrdi da je izostavljen - poglavlje 1.1.1,  za koji novinar Žurnala navodi da ima četiri pasusa, a u originalnom dokumentu jedan pasus više, navodi se sljedeće:  

"Pristupanjem NATO-ovom programu Partnerstvo za mir, BiH je pokazala svoju opredijeljenost za postizanje pune interoperabilnosti sa svim članicama NATO-a što je to prije moguće i to u svim segmentima. BiH je identificirala euroatlantske integracije kao jedan od svojih vanjskopolitičkih ciljeva. Da bi dostigla potreban nivo interoperabilnosti, BiH koristi alate dostupne putem NATO programa PARP i IPP". 

Sporni pasus za koji Avdić tvrdi da je izostavljen - undefined

Printscreen: Sporni pasus za koji Avdić tvrdi da je izostavljen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije