Autoceste FBiH najavile: U srijedu se probija najduži tunel u Bosni i Hercegovini

3
Radiosarajevo.ba
Autoceste FBiH najavile: U srijedu se probija najduži tunel u Bosni i Hercegovini
Foto: Facebook / Izgradnja tunela

Autoceste FBiH najavile su za srijedu 'probijanje' najvećeg tunela u BiH.

Kako su naveli, u srijedu će biti održana ceremonija povodom završetka proboja tunela Golubinja, dužine 3.610,3 metra, čime će završiti radovi na iskopu duž lijeve cijevi tunela.

Saopćili su da će se ovom prilikom obratit će premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Adebayo Babajide, šefica Ureda Evropske investicijske banke (EIB) Sandrine Friscia i član Uprave kompanije Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Asim Cengiz.

Kamion udario u stub BH Telecoma: Stvorile se velike gužve u ovom dijelu grada

Kamion udario u stub BH Telecoma: Stvorile se velike gužve u ovom dijelu grada

Radi se o trenutno najdužem cestovnom tunelu koji se gradi u BiH na području općine Žepče u sklopu dionice autoceste na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila čija je ukupna dužina 5,5 kilometara.

Vrijednost ugovoreng radova iznosi 251.100.305 eura, bez PDV-a, a završetak radova planrian je polovinom sljedeće godine.

Kako su naveli, u drugoj polovini 2026. godine, sjeverni dio Koridora, od Sarajeva do Save trebao bi u potpunosti biti pušten u promet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije