Atif Dudaković napustio sarajevsku bolnicu: Hvala svima, skoro su mi suze krenule

11
Radiosarajevo.ba
Atif Dudaković napustio sarajevsku bolnicu: Hvala svima, skoro su mi suze krenule
Foto: Čitalac / Transparent za generala Dudakovića

Legendarni ratni komandant Petog korpusa Atif Dudaković napustio je nešto prije 11 sati sarajevsku bolnicu gdje je od kraja februara vodio bitku sa koronavirusom.

Nešto prije izlaska iz bolnice ratni komandant je govorio za Radiosarajevo.ba.

Piše: F. V.

"Zahvaljujem cjelokupnom timu izolatorija na Podhrastovima na plemenitom radu, na više od profesionalnog odnosa, na zaista maksimalnoj angažiranosti cijelog osoblja.

Ovi ljudi rade jedan ogroman posao, nadljudskim snagama se bore za svakog čovjeka... Upravo sam se pozdravio sam se sa prof. Sebijom Izetbegović, koja nas je ispratila. Sjedam za koji minut u vozilo i odlazimo ja i Hasan Musemić", kazao je Dudaković za Radiosarajevo.ba, dodajući da mu je drago što će oporavak moći da nastavi kod kuće.

Sila nebeska  / General Dudaković pobijedio koronu, danas će biti pušten iz bolnice

Po Dudakovića je, kaže, stiglo vladino vozilo. Ispred bolnice ga je dočekao transparent podrške: "Izdrži Generale, uz tebe smo"...

"Moram reći da su mi skoro suze krenule", kazao je Dudaković.

Ratni komadant odbrane Bihaća Atif Dudaković nalazi se od kraja februara u bolnici, u izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu, gdje je vodio bitku sa koronavirusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije