Arnel Isak o incidentu na pumpi u Zenici: 'Samo želim da se sazna istina'

12
N. Ž.
Arnel Isak o incidentu na pumpi u Zenici: 'Samo želim da se sazna istina'
Foto: Facebook / Arnel Isak

Na pumpi DHD u Zenici je u noći s ponedeljka, 9. aprila, na utorak, 10. april, došlo do tučnjave. 

Ubrzo nakon što je izašla informacija o tučnjavi na ovoj pumpi, objavljen je identitet osumnjičenih osoba, među kojima su se našla imena Arnela Isaka, zastupnika u Predstavničkom domu Fedaracije Bosne i Hercegovine, i Aldina Isaka, sinova Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBIH. 

Arnel Isak je ubrzo reagovao da informacija nije tačna, a u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba priča šta se dogodilo te noći. 

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

"Apsolutno je neistinito da smo mi napali spomenutu osobu. Sve je počelo dok moj brat i ja nismo uopšte bili na pumpi, kada je čovjek koji je napao radnika ušao u objekat i počeo da vrijeđa i psuje", kaže Isak. 

"S njim su bila još dvojica muškaraca, koji su ga smirivali. Sve vrijeme je spominjao Ramu Isaka i mene, te nastavio da vrijeđa i psuje. Radnik me nazvao i ja sam mu rekao da zamoli ovu trojicu da napuste objekat", nastavlja federalni zastupnik.

Sastali se zastupnici Parlamenta FBiH, Arnel Isak otkrio šta su dogovorili

Sastali se zastupnici Parlamenta FBiH, Arnel Isak otkrio šta su dogovorili

U tom trenutku, kako za naš portal kaže Arnel Isak, on uopšte nije bio u blizini pumpe, imajući u vidu da je bilo vrijeme sehura. Ipak, dodaje Isak, zbog činjenice da je u smjeni bila još jedna osoba, radnica, nazvali su zaštitarsku službu i odlučili da obiđu pumpu.

"Kada smo došli, već je došlo do tučnjave. Mi nismo u njoj učestvovali, već smo samo rekli da se pozove policija", navodi Isak. Ubrzo je veliki broj policajaca došao na mjesto događaja, te su uzete izjave od svih prisutnih, dodaje.

Isak kaže kako ima veliki broj svjedoka o tome šta se tačno desilo te da više informacija ne može otkriti zbog toga što je u toku aktivna istraga. 

Otvorena benzinska pumpa porodice Isak u Zenici: Pogledajte fotografije s otvorenja

Otvorena benzinska pumpa porodice Isak u Zenici: Pogledajte fotografije s otvorenja

"Samo želim da se sazna istina. Definitivno ću podići tužbe protiv određenih osoba u MUP-u", za kraj razgovora za portal Radiosarajevo.ba kaže Arnel Isak. 

Podsjetimo, MUP Zeničko-dobojskog kantona je objavio da je do tučnjave došlo 9. aprila u 3 sata iza ponoći.

"U tom događaju učestvovali su učestvovali A.J., rođen 1998. godine sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali D.A., rođen 2004. godine, I.A., rođen 1996. godine i I.A., rođen 2000. godine, svi iz Zenice, kojom prilikom je lice A.J. zadobilo teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su lica D.A, I.A. i I.A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Učestvovanje u tuči'", rečeno je za naš portal iz MUP-a ZDK. 

Prvu reakciju zastupnika Isaka možete pronaći OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije