Arnel Isak na sjednici Federalnog parlamenta napustio NES: "Žele na silu formirati Vladu"

7
Fena
Arnel Isak na sjednici Federalnog parlamenta napustio NES: "Žele na silu formirati Vladu"
Foto: Facebook / Arnel Isak

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Arnel Isak na vanrednoj sjednici doma izjavio je da od danas djeluje kao samostalni zastupnik i da napušta stranku Narodni evropski savez (NES).

"Tako sam odlučio zbog interesa građana Federacije, Bošnjaka, koji su me izabrali da ih predstavljam.

U skladu sa Ustavom FBiH treba Odluku o imenovanju Vlade FBiH potpisati predsjednik i dva potpredsjednika Federacije. Međutim, jedan nije potpisao i stranke parlamentarne većine, u kojoj učestvuje NES, žele na silu formirati Vladu", rekao je Isak.

Nervoza u saobraćaju: Pogledajte poslijepodnevnu špicu u Sarajevu

Nervoza u saobraćaju: Pogledajte poslijepodnevnu špicu u Sarajevu

Na vanrednoj sjednici danas poslanici trebaju razmatrati Informaciju o Odluci o imenovanju premijera Vlade, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH.

U toku je rasprava o dnevnom redu, na kojem se kao jedina tačka nalazi navedena informacija, uz koju se očekuju da poslanici donesu zaključke koji se odnose na aktulenu situaciju u vezi formiranja Vlade FBiH.

Podsjetimo, Isak je u javnosti poznat po izjavi 'onaj ze' te bivši ministar koji je 'prije fotelje' snimao videa na kojima je kao 'Kralj šiše' promovirao pušenje nargile.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije