! / Arnaut: Parlament poslao poruku učenicima - selite tamo gdje vas neće diskriminirati

15. 09. 2020. u 16:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 144

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatio da se na dnevni red uvrste inicijative kluba zastupnika Kluba Naša stranka-Nezavisni blok kojima bi se svoj djeci omogućilo da neometano izučavaju nacionalnu grupu predmeta koju žele, te da djeca koja žive uz granični prijelaz Gabela Polje mogu isti koristiti za odlazak u školu. 

Tim povodom reagovao je poslanik Naše stranke Damir Arnaut.

"Ovo su spriječili ljudi koji iz službenih automobila s rotacijama ne mogu razumjeti muku djece koja nepotrebno idu 14 kilometara okolo do Doljana, umjesto da do škole u Metkoviću idu preko graničnog prijelaza koji im je ispred kuće. Njih se također ne tiče ni diskriminacija đaka u Glamoču ili Konjević Polju jer u te škole ne idu njihova djeca", kazao je Arnaut.

Dodao je da je roditeljima s današnje sjednice Parlamenta BiH poslana jasna poruka.

"To je poruka da s djecom idu tamo gdje neće imati vlast koja će činiti sve da im život bude teži. Ne pristajemo na to i nećemo odustati. Ova vlast će uskoro biti poražena", poručio je Arnaut.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA