Arijana Memić: Doći će oni kod Boga, a kod Njega nema izbrisanih snimaka

Radiosarajevo.ba
Arijana Memić: Doći će oni kod Boga, a kod Njega nema izbrisanih snimaka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Protesti Pravda za Dženana u Sarajevu

"Ja svom bratu nisam zatvorila oči, on nije zatvorio oči, on je tu a mi to ne vidimo. Stojim tu pred Vama, da podijelim tu bol, jer vi koji ste tu su nada da će duša mog brata konačno naći smiraj."

Ovim se riječima Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, obratila građanima koji su se njoj i njenoj porodici, te porodici ubijenog Davida Dragičevića, danas pridružili na protestima u Sarajevu.

Protest je počeo u 18 sati, ispred Narodnog pozorišta, a okupljeni traže "pravdu za svu našu djecu".

"Ova borba nije samo moja, nije borba moje porodice, ovo je borba za sve nevino ubijene. Ovo je borba moje porodice za prava svih porodica. Ovo nije slučaj Memić, ovo je grijeh vladajuće strukture. Smrt, ubistvo, kraj. U par minuta nestane sve, zakopao si sve, a i dalje se boriš. Pitaju me kako mogu, a ja im odgovorim znate li za koga se borim.

Moj brat nije zaslužio još i nepravdu nakon onakvog kraja. Moj brat je simbol za slobodu", kazala je Arijana.

"Doći će oni kod Dragog Boga, i kod Njega nema izbrisanih snimaka. Mog brata je ubila njegova ljubav koja se sada pretvorila u amneziju. Ono što ona ima za srce je kamen, a obraz joj može zamijeniti svaki obućar. Molim Boga da mi da mi snage da sačuva mene i moju porodicu, i sve ljude koji se bore za pravdu. Hvala Vam što ste došli.

Imam Ružice (Jukić, op.pr.) jedno pitanje za tebe. Na njenom Facebooku napisano je da je moj otac primitivac, da sam ja preko bola svoje porodice postala političarka, a da nam Ifet (Feraget, op.pr.) samo uzima novac. Ovo nije tačno i ovo je kleveta, ali ja je neću tužiti jer se bavim istinom ubistva svog brata."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije