Arapčić: Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu

Fena
Arapčić: Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu
Zastupnik u Parlamentu Feredacije BiH i predsjednik Općinskog odbora SDA Lukavac Tarik Arapčić demantirao je medijske navode da je danas priveden i uhapšen.

"Danas sam u jutarnjim satima primio poziv od direktora Jarakovića koji me je zamolio da dođem u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora. Odmah sam došao u prostorije Doma zdravlja Lukavac, gdje su me inspektori upoznali s postupkom koji je potpisao sudija Vejzović Muhamed. Izvršili su pretres mog automobila što je trajalo dvije minute. Nakon toga sam se vlastitim automobilom uputio u prostorije MUP-a TK-a, gdje sam obavio informativni razgovor u trajanju od 15-ak minuta nakon čega sam otišao kući", navodi Arapčić u saopćenju za javnost. 

Nezakonito zapošljavanje: Priveden zvaničnik SDA Tarik Arapčić

Kako je saznao od inspektora, kaže. u pitanju je zaposlenje jedne osobe koja nikada nije dobila zaposlenje u Domu zdravlja Lukavac, što je lako i jednostavno provjeriti kod nadležnih službi.

"Ovim putem bih se zahvalio prisutnim inspektorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja. U pitanju je bio običan informativni razgovor koji najvjerovatnije ima političku pozadinu što će se dokazati", navodi Arapčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije