Apsurdi u BiH: Zdravstvenim radnicima policija nije dala odobrenje za protest, ali mogu - šetati

0
Fena
Apsurdi u BiH: Zdravstvenim radnicima policija nije dala odobrenje za protest, ali mogu - šetati
FOTO: Arhiv / SKB Mostar

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopćilo je na svojim internetskim stranicama kako najavljeni protestni skup Neovisnog Sindikata zaposlenika SKB Mostar, koji se trebao održati 18. jula, nije dobio potrebno odobrenje od Grada Mostara i Policijske uprave Mostar.

Iz policije kažu kako je spomenuti sindikat uputio obavijest MUP-u HNK-a i kantonalnoj vladi o organiziranju protestne šetnje i protestnog skupa od Španskog trga do zgrade Vlade HNK-a.

"Temeljem Odluke da se skupovi mogu održavati na mjestima koja su određena Zakonom, navedeni protestni skup nema potrebno odobrenje od Grada Mostara i PU Mostar. Pripadnici PU Mostar poduzet će sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da sačuvaju javni red i mir jer šetnja se ne može zabraniti", dodaju iz MUP-a HNK.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Također napominju da će tokom protestne šetnje, policajci popratiti uposlenike SKB Mostar, a sve u cilju, kako kažu, sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

Kako je najavljeno, zdravstveni radnici će se okupiti 18. jula, u 9.30 sati ispred zgrade Gimnazije na Španskom trgu.

"Idemo snažno za novi kolektivni ugovor, polazak sa Španskog trga u utorak, 18. jula, u 9.30 sati", stoji na Facebook stranici Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije